Fontos információk

Eljárásrend

 
Kedves Szülők!
A koronavírus-jarvány miatt betegrendelesre csak  előzetes egyeztetés / emailen vagy telefonon/ alapján, időpontra tudnak jönni.
Ez a továbbiakban is így lesz, de ősztől már on line felület is rendelkezésükre áll majd.
A beteg gyermekkel a rendelőben csak egy szülő tartózkodhat, egészséges testvérét ne hozzák magukkal.
Viseljenek maszkot, és használják a 
kihelyezett kézfertőtlenítőt is.
A már korábban bevezetett és a gyakorlatban bevált telemedicinas módszert a tovabbiakban is fenntartjuk.
Elsősorban emailt írjanak, de a küldött fotók alapján is adunk tanácsot, miután felállítottuk az iránydiagnózist. Ennek megfelelően konzultálunk, és adunk therápiás javaslatokat is.
A receptek felírására tovabbra is segítségünkre van az eeszt rendszer, melynek segítségével bárhol kiválthatják a jól ismert készítményeket, ápolási szereket, tápszereket egyaránt / kivéve a még TAJ számmal nem rendelkező újszülöttek alapkészítményeit./Ezekért tovabbra is el kell jönni.
A beutalók a megírást követően a felhőre kerülnek, de  lekérésre nincs lehetőség, ezért ugyancsak be kell jönni érte.  A gyógyszertárunkban fogják megtalálni.
Indokolt esetben a beutalót emailen is el tudjuk küldeni.
A rendelési idők Szeptemberig a ” covid időszak ” és a szabadságolások miatt a már korábban bevált ügyeleti szisztéma szerint szerveződtek.
Hétfő/Szerda/Péntek: 10-12h
Kedd/ Csütörtök: 15-17h
A pénteki rendelések kéthetente délelőtt és délutáni valáltásban érhetők el.
Ez utóbbi a gyermekret.hu veboldalon is nyomon követhető.
A felsorolt időpontokon túl minden nap, legalább 2-3 óraban tartunk tanacsadást is, többnyire a saját orvos elérhetőségével.
A rendelést es a tanácsadasokat a következő orvosok biztosítják:
dr.Timár Teréz
dr.Cesko Izabella
dr.Schmidt Ádám és alkalmanként
dr.Szirmai Annamária
 
dr.Schmidt Ádám kedd és csütörtöki napokon, 
dr.Timár Teréz és dr. Cesko Izabella pedig a nyári menetrendnek megfelelően, a szokásos heti váltásban dolgoznak.
Szabadság
dr.Timár Teréz:  Aug. 3-14-ig
dr.Cesko Izabella: Aug. második két hetében
dr.Schmidt Ádám: Jul. másidik két hetében
Reményeink szerint meg fog változni az orvosi igazolások kiállításának rendszere is; ezzel kapcsolatban is majd  folyamatosan tájékoztatjuk önöket…
Két kisfilmet fognak találni a cikkek” fejezetben”
Bízunk abban, hogy ennek alapján is egymás segítségére lehetünk.
Tovabbra is várjuk önöket szeretettel most és a későbbiekben is, előzetes bejelentkezés alapján.

Tisztelt Betegeink!

A IV/4265/2020/EAT miniszteri levélben foglaltak alapján 2020. május 4-ei kezdettel szigorú higiénés és maghatározott alapelvek betartása mellett újraindulhatnak a háziorvosi, házi gyermekorvosi, továbbá védőnői ellátások, fogászati alapellátás, járóbeteg szakellátás, a diagnosztikai ellátások, fogászati szakellátás.

Ez nem jelenti a 2020. március 16-a előtti ellátási rendhez való visszatérést!  A korábbi rend szerinti előjegyzés alapján történő ellátás továbbra is szünetel. 

Az alkalmazandó alapelvek előírják, hogy a tervezhető ellátások esetében mind a háziorvosi, mind a fogászati ellátásban, valamint a járóbeteg szakellátásban törekedni kell továbbra is a távkonzultációval történő ellátásra. A rendelőben történő, személyes találkozással járó vizsgálatokra előzetesen telefonon, e-mail-en vagy az orvos által meghatározott egyéb elektronikai felületen történt távkonzultációt követően kerülhet sor időpont megadásával. 

Szakorvosaink telefonos, e-mail vagy skype elérhetőségét a honlapon, az adott részleg tájékoztatójában fogjuk közzéteni.

Nagyon fontos az egyeztetett időpont pontos betartása a várókban töltött idő és a személyek számának minimalizálása érdekében!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy bizonyos – a SARS-CoV-2 vírus (koronavírus) átvitele szempontjából magas kockázatú  tervezett beavatkozások, vizsgálatok (pl. fogászati beavatkozások, endoszkópos vizsgálatok stb.) elvégzésére – a miniszteri levélben leírtak alapján – csak negatív PCR teszt eredmény birtokában kerülhet sor. A vírus tesztelésének kivitelezéséről későbbiekben külön tájékoztatás kerül kiadásra a minisztérium részéről.

A sürgős szükség miatt – életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében – történő ellátásokra továbbra is a 2020. március 16-án bevezetett gyakorlat szerint lehet jelentkezni.

Tájékoztatjuk, hogy a 65 év feletti munkatársak (orvos/szakdolgozó) a korábbi miniszteri utasítások értelmében nem vagy csak saját felelősségre vehetnek részt a személyes találkozással járó betegellátásban. 

A cél változatlanul, hogy a rendelőkben elkerüljük a tömeges jelenlétet az Önök valamint munkatársaink védelmében. A 46/2020. (III.16) Kormányrendelet 2 §. (1.) pontjára való hivatkozással, különösen a 70 év feletti lakosok otthonmaradását kérjük.

Továbbá kérem Önöket, amennyiben köhögnek, lázasak, nehézlégzésük van és a tünetek jelentkezését megelőző 14 napban szoros kapcsolatban voltak új koronavírussal fertőzött személlyel vagy az új koronavírus fertőzéssel érintett területen jártak ne üljenek le a váróteremben, hanem telefonon konzultáljanak háziorvosukkal a további intézkedések megtétele érdekében!

Kérem, hogy a változó helyzetre tekintettel szíveskedjenek tájékoztatóinkat továbbra is, folyamatosan figyelemmel kísérni.

Köszönöm megértő együttműködésüket!

Budapest, 2020. május 03.                         

Dr. Polák László

           főigazgató főorvos